PSİKOLOJİYE İYİ GELEN SAĞLIKLI YİYECEKLER

Sağlıklı Yiyecekler


Yiyeceklerin psikolojimizi etkileyebileceği düşüncesi her insana garip gelebilir ama böyle bir şey var. Hatta bu konuda insanların aklına gelebilecek ilk besin Çikolata oluyor. Çikolata mutluluk hormonu artırması ile tercih sebebi olan bir gıda maddesi durumunda gözüküyor. Peki, sağlıklı yiyecekler bizi nasıl etkiler? genel olarak bakarsak hangi yiyecekler psikolojimize gerçekten iyi geliyor, birlikte inceleyelim.

sağlıklı yiyecekler-kahvaltı

Sağlıklı Yiyecekler: Kahvaltı

Kendinizi zinde ve enerjik hissetmek istiyorsanız, ilk yapmanız gereken güzel bir kahvaltı yapmak. Sabah abur cubur vs. tüketmek yerine sağlıklı yiyecekler ve içeriği dolu olan bir kahvaltı menüsü ile güne başlamak siz fark etmeseniz de psikolojiniz üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Bu konuda çocuklar üzerinde yapılan araştırmalar da bile sabah kahvaltısı yapmayan çocukların okulda gergin oldukları ve derse odaklanamadıkları gözlenmiştir. Bu yüzden zengin bir kahvaltı yapmak özellikle çocuklarda beynin gelişimi ve enerji yüklenmesi açısından tercih sebebidir. Kan şekerinizi hızlı yükselten gıdalar yerine, bol lifli ve protein açısından zengin bir kahvaltı yapmak sizi gerçekten olumlu olarak etkileyecektir.

Öneri:   Yara Bakımı

su

Su

İnsan vücudunun %75’ini oluşturan suyu hayatınızın her anında bulundurmalısınız. Sağlıklı yiyecekler dışında bolca su tüketmelisiniz aksi taktirde vücut su kaybına uğradığında beynimiz vazo pressin adlı hormonunu salgılayarak susama hissini oluşturur ve insanları su içmeye yönlendirir. Su içmemek insan vücudunu dehidrasyona sokarak fiziksel ve zihinsel yorgunluklar verebilir. Buda tahmin edersiniz ki psikolojimizi oldukça etkiler.

sağlıklı yiyecekler-çikolata

Çikolata

Hiç kimsenin kesinlikle hayır diyemeyeceği, insanların sürekli tüketerek mutluluk hormonu salgılanmasını sağladığı besin maddelerinden birisidir. Özellikle stresli olduğunuz zamanlarda seratonin hormonunun düşmesi sebebi ile kendimizi kötü hissederiz. Bunun içinde çikolatanın ana maddesi olan kakaoyu dolaylı yoldan tüketmek seratonin seviyesinin yükselmesini sağlayarak sizi mutlu hissettirir. Ayrıca kakaonun antioksidan özelliği sağlayan flavanol maddesi ise beynimize daha fazla oksijen gitmesini sağlayarak bizi rahatlatır. Özellikle bitter çikolata tüketmek size gerçekten iyi gelecektir. Ayrıca gerektiğinden fazla tüketilmediği sürece çikolata’da sağlıklı yiyecekler kategorisine girer.

Öneri:   CHRİS GARDNER’IN BAŞARI HİKÂYESİ

sağlıklı-yiyecekler-ıspanak

Ispanak

Sağlıklı yiyecekler denildiğinde akla ik gelen sebze olan ıspanağı özellikle çocuklara sevdiren Temel Reis karakterinde gördüğümüz gibi, ıspanak sizi güçlü kılar. Kış sebzesi olan ıspanak kışın insanların yağmurdan, havanın kapalı olmasından dolayı girdikleri depresyonda özellikle folik asit kaynağı olması sebebi ile fiziksel ve zihinsel rahatlık sağlaması ile bilinir. Ispanağın içeriğinde bulunan folik asit özellikle beynimiz için oldukça önemli bir yere sahip, bunun sebebi ise vücudumuzda folik asit olmazsa beynimiz seratonin hormonunu üretemez. Kış ayında kullanabileceğiniz doğan bir antidepresan olan ıspanağı istediğiniz şekilde böreklerde, salatalarda kullanabilirsiniz.

Psikolojinize Etki Edebilecek Diğer Sağlıklı Yiyecekler

  • Mor Marul
  • Maydanoz
  • Adaçayı
  • Sarı Kantaron
  • Fındık ve Ceviz
  • Kereviz
  • Enginar
Öneri:   Hiperbarik Oksijen Tedavisi Nedir

Ve bunlar dışında sağlıklı yiyecekler psikolojinize gerçekten iyi gelecek ve sizi mutlu kılacaktır. Bu yüzden psikoloji üzerinde beslenmenin etkisini hiçbir zaman hafif görmemelisiniz. Doğru ve düzenli beslenme beyninizin birçok hormonunu sizin için en iyi şekilde salgılamasını sağlayacaktır.

Bu yüzden Gıdaların psikolojisini asla unutmayın Kişisel Gelişim ve Huzur için daima kendinizi mutlu hissetmeye bakın.


Bu Backlink Nasıl Olmuş?

Eh İşte Eh İşte
0
Eh İşte
Çok Kötü Çok Kötü
0
Çok Kötü
Harika Harika
0
Harika
Bilal Aydemir

0 Yorum

Format Seçiniz
Makale
Standard Backlink makalesi oluşturun
Liste
Klasik Ama Detaylı Listeler Oluşturun
Video
Youtube and Vimeo Embeds